Tuesday, 11 March 2014

Produk St.Ives

Yeay! Lepas ni dah tak perlu susah-susah nak cari, beli, try losyen lagi. Sebab?
Produk St.Ives dah selamat kan poket dari terus rabak. 

My problem adalah mempunyai kulit yang kering. Satu, sebab tak selalu minum air. Dua, di office air cond sangat kuat menambahkan lagi kering nya kulit. Sebenarnya dah bermacam-macam losyen di cuba untuk elok kan kulit ni. Tapi semua tak berkesan and worst thing was kulit tiba-tiba jadi gelap! The end, losyen akan terbiar macam tu je.

Sebenarnya ke Guardian untuk cari salt scrub. Tapi biasalah lain yang di cari, lain yang dibeli. Mata terpandangkan produk St.Ives body wash ni. Jadi lebih tertarik bila tengok asasnya ialah oatmeal dan shea butter. Oat sebenarnya amat baik untuk dijadikan scrub badan dan shea butter ni boleh menjadikan kulit lembut. Bila dah beli, balik rumah terus cuba. Dan yes! Serius kulit sangat lembut!
 Sebab dah jatuh cinta dengn body wash, hati ni mula lah rasa riang ria nak cari losyen dengan asas yang sama. Yes! jumpa! Harga RM 29.50. And again, sekali lagi jakun. Balik rumah terus try. So suprise bila losyen ni tak melekit dan berlendir macam losyen yang lain. Tekstur losyen ni likat. Tak perlu apply banyak-banyak pun. Bila sapu, kulit memang akan rasa lembut sangat. Bau? sangat suka... tak terlalu wangi. Ala-ala bau susu. Keberkesanan produk ni cepat. Pakai losyen baru 2 hari tapi kulit memang tak kering macam selalu. (nampak kan betapa teruja nya..hihi)
Secara keseluruhan boleh bagi rating 9/10 for this product. So sesiapa yang rasa nak hilangkan kulit kering sekaligus kulit yang sangat lembut, boleh lah try produk ni ye! Serius tak akan menyesal!

-lepas ni nak cari facial wash dia pulak kalau ada-

No comments:

Post a Comment